DIE STÄDTGÄRTNER


Da vi voksede op i landdistrikterne i Tyskland, var vi i stand til at komme til at kende naturen som børn og danne erfaring. Vi legede i snavset, klatrede træer og så på miljøet i løbet af året. Så vi har lært om årstiderne skiftende tider. Et mirakel, der gentager sig hvert år.
Vi flyttede ud for at studere i byer som Hamburg (Derk), Madrid (Torge) og Amsterdam (januar). Livet i byen, vi kunne lide, men én ting var mærkeligt: ​​Den grimme ødemark i byen ikke var grøn hele året men mest brun og grå igen. Vi var nødt til at ændre det!

Derk var den første til at tage initiativ ved han rullede i fælleskøkkenet -  frø bomber og distribueret dem omkring ham. Det var ikke kun sjovt, men også umiddelbart vellykket. Selvom Hamborg stadig mere sandsynligt en storby end storbyjunglen regnskov, men det skabte små, farverige øer og nogle kedelige sidegade pludselig så meget mere venlige. Derk var begejstret og efter Jan og jeg besøgte ham om sommeren, så var vi også.

Efter at vi havde nogle tid rullet frø bomber og spredt dem, begyndte flere og flere mennesker til at undre sig. Bortset fra os syntes ingen at have kendskab til Frøbomber, men de så os kun kaste og at der senere voksede blomster. "Hvad fanden," vi troede, "Vi tænkte at så laver vi et par mere og giver dem væk." Denne holdning blev hurtigt afspejlet i tomme punge og akut tidsmangel. Flere og flere venner ønskede at bruge frøbomber vi var der spørgsmål som "Jan, kan du huske min ven, for hvem du engang lavet frø bomber? Hans nye kæreste fødselsdag kommer, og han troede måske du kunne ...". Så vi begyndte at tage penge for frøbomberne. I 2011 startede vi som DieStadtgärtner frø bomber på Dawanda (nu Etsy) at sælge, og siden 2012 har vi kørt vores egen butik. I midten af ​​2013 var vi på de første messer og er begyndt at sælge vores produkter i små butikker. I dag arbejder Jan, Derk og jeg fuld tid for vores firma, og vi er spændte på det hver dag.

Vores emballage er gennem årene ændret
Men nogle ting er stadig som normalt og vil aldrig ændre sig. Vores frø bomber er stadig håndlavede af os og lavet af rene økologiske råvarer, vi stadig er begejstrede over hver enkelt ordre i vores online butikker og frem for alt, vi er meget, meget taknemmelig for, at vi kan gøre det her. Tak!